Logo BC Stokkers        BC Stokkers                     Voorzijde Biljartpaleis Stokkers

 

Geschiedenis

De biljartvereniging Stokkers mocht medio augustus 1969 het daglicht aanschouwen.

Voorheen heette de vereniging BV Boekelo, maar i.v.m. de verhuizing naar een nieuwe locatie, waarvan de eerste steen half februari 1969 werd gelegd aan de Oldenzaalsestraat 128 te Enschede, om vervolgens op 1 oktober 1969 te worden opgeleverd, vonden de leden die niet mee gingen het niet goed dat de verenigingsnaam BV Boekelo bleef.

Hierdoor hebben de 3 oprichters, Hendrik Stokkers, Bernard Gritjes en Henny van Sark gezamenlijk besloten dat de uitbater van de lokaliteit ook zijn naam aan de biljartvereniging mocht verlenen, vandaar BC Stokkers.

 

Nostalgie
Nostalgie2 Men┬á speelde destijds in de Libre, Kader en Driebanden Groot  competities mee. In de loop der decennia hebben vrijwel alle grootheden uit de vaderlandse  competitie hun kunsten kunnen vertonen in het Biljartpaleis, van  Kobayashi tot Blomdahl en van Ceulemans tot Jaspers enz.
       
Ook tijdens de hoogtijdagen van het Snookeren in Nederland liet de vereniging van zich horen. Na een prachtige demonstratie partij tussen de snookercoryfee├źn Jimmy White en Alex Higgins kwam in Enschede ook het Snookeren van de grond met als resultaat het behalen van het Nederlands kampioenschap in de hoogste klasse tijdens de seizoenen 1997/1998 en 1998/1999.